Україна і світ

25-річний воїн, який втратив ногу та переніс майже 40 операцій, уперше став батьком


У пологовому відділенні лікарні Святого Миколая сталася знаменна подія – у 25-річного воїна, який зазнав важкого поранення, втратив ногу та пальці на руці, переніс майже 40 операцій, народився первісток. Сам Дмитро був присутній на пологах.

Історія кохання, що перемогло смерть

– Не міг стримати сліз, коли вперше побачив свого синочка, почув його крик та взяв на руки, – говорить Дмитро.

Історію кохання Дмитра та Анастасії Ніколайчуків знає майже весь медперсонал лікарні.

Тут, у Львові у 2020-му році хлопець з Рівненщини і дівчина з Кривого Рогу вперше зустрілися – Дмитро вчився  в Національній академії сухопутних військ, а Настя — на факультеті культури та мистецтв.

Одружилися вже за рік після знайомства. А вже наступного 2022-го молодий офіцер став на оборону рідної країни і своєї молодої родини.

У же перший рік фронтової служби – на початку осені 2022-го – командир підрозділу артилерійської розвідки Дмитро Ніколайчук зазнав важкого поранення.

Рятували та відновлювали Дмитра, який тричі був за крок до смерті, у 8-х медзакладах у різних куточках України.

Переніс 40 операцій, але дочекався первістка

Він переніс близько 40 операцій, зокрема – ампутацію ноги та пальців на руці.

Скрізь захисника супроводжувала і підтримувала кохана дружина – Анастасія.

– Після мого поранення ми з дружиною зрозуміли: не треба нічого в житті відкладати, треба жити і любити сьогодні, зараз, – каже Дмитро.

Коли Анастасія дізналася, що вагітна, її чоловік був уже на реабілітації. Пригадує, як повідомила йому найкращу у світі звістку.

– Коли побачила дві смужки, одразу зателефонувала Дмитру по відеозв’язку. І просто показала в камеру тест, – розповідає Настя.

Подружжя прискіпливо поставилося до вибору акушера-гінеколога. Народжувати вирішили у Вальдемара Надіжка – завідувача пологового відділення львівської лікарні Святого Миколая.

Анастасія та Дмитро побачили лікаря в одному інтервʼю і для ближчого знайомства прийшли на щотижневу Школу майбутнього батьківства, яка діє при лікарні.

Там остаточно переконалися: це – їхній лікар.

Сина подружжя назвало Андрійком. Андрій Дмитрович Ніколайчук зʼявився на світ 25 вересня з вагою 3390 г та зростом 54 см.

Батьки малюка найбільше мріють про перемогу, щоби їхній синочок зростав у мирній і вільній країні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело і фото: Перше медичне об’єднання Львова

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-01 11:00:23