Львівський портал

«Укрпошта» почала розсилати повістки на Херсонщині, – ОВА

Призовникам, військовозобов’язаним та резервістам на Херсонщині поштою почали розсилати повістки. Про це Львівському порталу повідомили у Херсонській ОВА.

Посадовці ОВА провели нараду з представниками ТЦК та «Укрпошти» щодо формування та розсилання повісток, сформованих за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

Повістки підписані електронними підписами начальників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, а також містять унікальний електронний ідентифікатор у вигляді QR-коду. Їх друкує «Укрпошта» та надсилає за домашніми адресами військовозобов’язаних.

Отримавши повістку поштою, військовозобов’язаний повинен з’явитися до ТЦК та СП протягом 14 днів. Якщо він цього не робить, його притягують до адміністративної відповідальності, а ТЦК передає дані до поліції для розшуку.

«Розсилання повісток Укрпоштою є законною процедурою, що має забезпечити своєчасний виклик військовозобов’язаних до військкоматів та покращити мобілізаційну кампанію», –наголосила заступниця начальника Херсонської ОВА Ольга Малярчук.

Нагадаємо, з 18 липня в Україні дозволили розсилати повістки поштою. Їх «Укрпошта» надсилає у вигляді звичайного рекомендованого листа. При цьому повістку вважають врученою, навіть якщо людина не з’явилась забрати рекомендований лист або відмовилась його отримувати.

Також влітку для ТЦК спростили процедуру виписування повісток. Тепер на централізований друк повісток, який мають здійснити ще до кінця 2024 року, уряд вже виділив майже 72 млн грн.

Детальніше про те, як на Львівщині формують і вручають повістки, читайте за цим посиланням.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-01 12:55:43