Україна і світ

Тиждень здоров’я у Львові: у медичних наметах обстежилося понад 9 тис. містян


У Львові з 24 по 28 вересня тривала загальноміська акція Тиждень здоров’я. На 31 локації в різних куточках міста працювали медичні намети, в яких пройшли обстеження 9 128 осіб. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

– Усі охочі могли безплатно перевірити стан здоров’я: виміряти тиск, рівень цукру, перевірити серце, пройти тест на ВІЛ-інфекцію, гепатити В і С, оцінити загальний стан здоров’я та рівень тривоги чи депресії тощо. – йдеться в повідомленні.

Проблеми зі здоров’ям

За словами керівника управління охорони здоров’я Львівської міської ради Марти Матюшко, результати засвідчили, що велика кількість людей мають проблеми зі здоров’ям.

Так, у 40% тих, хто звернувся для визначення артеріального тиску, було зафіксовано підвищення тиску, а 34 громадянам через надто високий тиск одразу було надано невідкладну допомогу.

У 35% тих, хто звернувся за вимірюванням гостроти зору і глюкози, також було значне перевищення від норми, у 67 осіб було виявлено підозру на вірус гепатиту В, С, а в 9 осіб – підозру на ВІЛ.

У наметах працювали медики міських лікарень і поліклінік спільно зі студентами-волонтерами.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-01 11:52:59