Львівський портал

У застосунку «Резерв+» свої дані оновили 15% військовозобов’язаних, – Міноборони

Через застосунок «Резерв+» уже оновили дані 1 млн 412 тисяч військовозобов’язаних, призовників і резервістів. Про це заявив речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін, повідомляє Українська правда.

«Цифра, яка зараз є актуальною по “Резерву+” це 1 млн 412 тисяч. Ці люди віддали перевагу цифровому сервісу, застосунку, який є новий. Скачали його значно більше людей. Ми очікуємо, що вони скористаються цим застосунком, але трохи пізніше”. На цей момент близько 15% уточнили свої дані (через додаток, в ТЦК чи ЦНАП – ред.). Є ще можливість у великої кількості людей продовжувати уточнювати свої дані і виконати норму закону», – йдеться в повідомленні.

Лазуткін розповів, що серед тих, хто оновив дані, понад 18 тисяч українців, які проживають за кордоном. Переважно це українці у Польщі, Чехії, Німеччині, Канаді та США.

Нагадаємо, з 18 травня в Україні набув чинності закон про мобілізацію, який передбачає, що всі військовозобов’язані українці повинні оновити свої дані протягом 60 днів, тобто включно до 16 липня.

Зробити це можна безпосередньо у територіальних центрах комплектації, через ЦНАП або через застосунок «Резерв+». При цьому у ТЦК відкрили попередній онлайн-запис.

За перші три доби через застосунок свої дані оновили понад 415 тисяч військовозобов’язаних. За такий же час ТЦК встигають опрацювати всього лише 3000 осіб.

У Міноборони кажуть, що під час оновлення даних направлення на ВЛК відразу не видаватимуть. Це можуть зробити згодом за потреби.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-06-06 20:21:20