Львівський портал

217 боєзіткнень: Генштаб розповів про ситуацію на фронті

На фронті минулої доби, 20 вересня, були зафіксовані 217 бойових зіткнень Сил оборони України з російськими загарбниками. Про це повідомляє Генштаб.

20 вересня росіяни завдали по позиціях українських підрозділів і населених пунктах п’ять ракетних ударів, застосувавши шість ракет, 73 авіаційні удари, задіявши 108 КАБів. Крім цього, ворог здійснив 5300 обстрілів, 215 з них – із РСЗВ.

За минулу добу авіація, ракетні війська та артилерія Сил оборони завдали вісім ударів по скупченнях живої сили росіян, уразили два пункти управління, один засіб протиповітряної оборони та сім артилерійських систем.

На Харківському напрямку сталися три ворожі атаки в районі Вовчанська.

За уточненою інформацією, на Куп’янському напрямку за добу загарбники здійснили 19 атак. Сили оборони зупинили усі штурмові дії у районах Степової Новоселівки, Синьківки, Стельмахівки, Кругляківки та Лозової.

На Лиманському напрямку українські війська відбили 10 атак загарбників поблизу Чернещини, Греківки, Дружелюбівки, Новосадового, Тернів та Зарічного. Основні зусилля ворог направляв у бік Невського, де провів ще вісім атак.

На Сіверському напрямку Сили оборони України відбили один штурм поблизу Виїмки.

За підтримки авіації на Краматорському напрямку російські війська дев’ять разів намагались прорвати оборону в районах Часового Яру, Калинівки, Іванівського та Білої Гори. Неподалік Дачного, Торецька і Щербинівки на Торецькому напрямку ворог здійснив дев’ять атак.

Українські захисники відбили 36 ворожих штурмів на Покровському напрямку різної інтенсивності у районах населених пунктів Зелене Поле, Маринівка, Красний Яр, Воздвиженка, Новоторецьк, Миролюбівка, Гродівка, Червоне, Селидове та Новогродівка.

Російські атаки на Курахівському напрямку Сили оборони відбили у районах Цукуриного, Желанного Першого, Георгіївки, Гірника, Дальнього, Олександрівки, Катеринівки та Костянтинівки, де ворог 58 разів намагався прорвати оборону. Найбільш активно росіяни діяли біля Георгіївки, де за добу здійснили 21 штурм.

За підтримки авіації армія РФ 18 разів на Времівському напрямку атакувала українські позиції в районах Вугледара, Пречистівки, Новодарівки та Богоявленки.

На Оріхівському напрямку сталось шість бойових зіткнень неподалік Малої Токмачки, Лобкового та Новоданилівки.

Три атаки росіян не мали успіху на Придніпровському напрямку.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

В Курській області за минулу добу російська авіація завдала 22 авіаудари, скинувши при цьому 25 керованих авіабомб по території РФ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-21 10:54:38