Суспільне мовлення

У ПП “Краківець” у мешканця Львівщини вилучили 158 незадекларованих iPhone 15 Pro Max

На українсько-польському кордоні митники виявили в автомобілі 158 незадекларованих телефонів Аpple iPhone 15 Pro Max. Техніку вартістю 8 мільйонів 200 тисяч гривень та машину вилучили.

Як повідомили на Facebook-сторінці Львівської митниці, інцидент трапився 6 лютого. Близько 23:40 у пункт пропуску “Краківець-Корчова” із Польщі приїхав автомобіль “Citroen Xsara Picasso”. 61-річний мешканець Львівщини для проходження митного контролю обрав смугу “зелений” коридор. Так він засвідчив, ще не переміщує товарів, обов’язкових до декларування та оподаткування. Проте під час обшуку працівники митниці виявили 158 Аpple iPhone 15 Pro Max.

“Прихований товар був у конструктивних порожнинах днища, дверей та салону автомобіля, доступ до якого став можливий після повного демонтажу сидінь, обшивки дверей та днища салону автомобіля”, — йдеться у повідомленні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За цим фактом на чоловіка склали протокол про порушення митних правил, відповідно до ч.1 ст. 483 МКУ. Телефони вартістю понад 8 мільйонів гривень та автомобіль тимчасово вилучили. Невдовзі справу розглядатимуть в суді.


Джерело: Суспільне мовлення України