Україна і світ

У Пентагоні заявили про краще розуміння Курської операції після розмови Остіна з Умєровим

Фото: Міноборони

Міністр оборони США Ллойд Остін обговорив з міністром оборони України Рустемом Умєровим операцію ЗСУ у Курській області РФ. 

Про це повідомила заступниця речника Міністерства оборони США Сабріна Сінгх.

Умєров розповів Остіну про операцію в Курській області: деталі

За словами Сінгх, під час розмови міністри обговорили військові операції України.

Зараз дивляться

Також сторони говорили про постійну підтримку України з боку союзників задля забезпечення нагальних потреб ЗСУ. 

– Президент Зеленський говорив про українські цілі в Курській операції, тому я не маю більше, що сказати, окрім цього. Під час розмови з міністром Умєровим міністр (Остін – ред.) справді краще зрозумів, чого вони там намагаються досягти. Але я не можу надати більше деталей, – сказала представниця Пентагону.

У відповідь на питання, чи відбулися якісь зміни або оновлення у політиці США щодо надання озброєння ЗСУ на тлі операції в Курській області, Сінгх сказала, що немає ніяких змін.

– Жодних змін у політиці США щодо продовження надання підтримки Україні. Президент дуже чітко заявив про нашу постійну і незмінну підтримку України і про те, що ми будемо з Україною стільки, скільки буде потрібно, – наголосила Сінгх.

Крім того, представниця Пентагону зазначила, що  у давній політиці США щодо того, як зброя може бути використана на полі бою або всередині Росії, також не відбулося жодних змін.

Сабріна Сінгх про перекидання військ РФ з України в Курську область 

Водночас Сабріна Сінгх сказала, що не має детальної інформації щодо відведення військ РФ з України в Курську область. 

– У мене немає більше інформації. Ми бачили переміщення російських військ, але я не можу точно сказати, звідки вони виводять свої сили, окрім того, що вони публічно заявляли про те, що збираються перекидати війська. Але я просто не маю більш конкретної інформації про те, звідки вони стягують війська, – сказала представниця Пентагону.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Міноборони США

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-20 09:01:12