Україна і світ

Яке свято 12 вересня 2024 та чому не можна мити голову


Сьогодні, 12 вересня, в Україні вітають фахівців радіоелектронної боротьби ЗСУ. У світі відзначають День шкільних фотографій, Міжнародний день в’язання гачком, Міжнародний день усвідомленості та Всесвітній день дельфінів.

Православні віряни вшановують священномученика Автонома. Факти ICTV дізналися більше про історію свят цього дня, а також про іменинників та повʼязані із ним прикмети й заборони.

Яке сьогодні свято – 12 вересня 2024 року

У новому православному календарі на цю дату припадає вшанування священномученика Автонома, єпископа Італійського (25 вересня за старим стилем). Під час гонінь християн він переселився до Віфнії, де його прихистив поборник віри Корнилій. Там Автоном значно збільшив паству, освятив храм в ім’я Архистратига Михаїла та висвятив Корнилія на єпископа.

Відтак Автоном рушив у місіонерські мандри різними країнами. Повернувшися до Віфнії, він дізнався, що християни під його впливом зруйнували язичницьке капище. За це священника вбили просто під час літургії. На місці, де поховали Автонома, імператор Костянтин згодом звів храм на його честь.

Який сьогодні, 12 вересня 2024, день в Україні

Щороку цього дня ми відзначаємо День фахівця радіоелектронної боротьби Збройних сил України. Саме ці експерти відіграють ключову роль в підтримці інформаційної безпеки та порушенні роботи стратегічних систем управління противника. Після початку широкомасштабного вторгнення Росії у 2022 році, особливу увагу приділили розгортанню мобільних груп РЕБ для протидії безпілотникам.

Хто святкує день ангела 12 вересня

Не забудьте сказати приємні слова іменинникам, яких звати Данило, Іван, Микола, Олексій та Семен.

Що не можна робити 12 вересня 2024 року

Цей день сповнений дивних забобонів, як, наприклад: не можна мити голову, бо облисієте, не можна сушити постільну білизну на дворі, бо снитимуться кошмари.

Також в народі вірили, що 12 вересня не можна ревнувати, бо пара буде нещасливою. Дійсно, яке тут щастя, коли в стосунках нуль довіри. Ще не можна пліткувати про когось. Хочете щось сказати – кажіть в очі.

Астрологи рекомендують цього дня утриматися від стрижки, бо вона може притягнути хвороби.

Що можна робити сьогодні

Цей день бажано його провести з родиною. Також можна розпочати нові справи, відкривати власну фірму. Якшо ви з кимось у сварці, час сприяє примиренню.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У місячному календарі вказано, що 12 вересня – вдалий день для зачаття дитини.

Народні прикмети на 12 вересня 2024

  • Зоряне небо віщує гарний врожай наступного року.
  • Ввечері тепло – вродять озимі.
  • Дощі цього дня обіцяють довгу та холодну зиму.
  • На дубі багато жолудів – зима буде тепла.
  • Гроза та грім прогнозують тривале тепло.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-12 05:34:31