Україна і світ

Hwasong-11: що відомо про балістичні ракети, які РФ отримала від КНДР

Фото: Факти ICTV

Росія отримала партію балістичних ракет Hwasong-11 від Північної Кореї та застосувала для ударів по Києву цього літа.

Про це повідомляє видання The New York Times з посиланням на дані британської дослідницької організації Conflict Armament Research (CAR).

Hwasong-11: які ракети отримала РФ і куди вдарила

Стало відомо, що Росія отримала нові поставки балістичних ракет Hwasong-11 від Північної Кореї. Цього літа їх застосували для ударів по Києву.

У матеріалі йдеться, що 3 вересня британські фахівці у Києві дослідили уламки чотирьох ракет Hwasong-11 після чергової атаки Росії. Вони розшифрували виробниче маркування на кількох частинах кожної ракети.

Як дізналися дослідники, ракета Hwasong-11, яку Росія застосувала під час обстрілу Києва 18 серпня, мала певні позначки. Це вказує на те, що її виготовили цього року.

На внутрішніх частинах трьох інших ракет, які використовувалися під час обстрілів у липні та серпні, не було маркування.

Характеристики ракети Hwasong-11

Hwasong-11D – це зменшена варіація північнокорейських ракет KN-23, оригінальну версію якої КНДР вже передавала Росії для ударів по території України.

Загалом сімейство твердопаливних тактичних балістичних ракет Hwasong-11 включає:

  • базову Hwasong-11A – KN-23;
  • Hwasong-11B – KN-24 візуально схожу на ATACMS;
  • Hwasong-11С, яка є збільшеною версією;
  • Hwasong-11D – зменшена версія;
  • Hwasong-11 S для підводних човнів.

За даними з відкритих джерел, балістичні ракети Hwasong-11 мають дальність близько 700 км. Вони можуть бути оснащені ядерними або звичайними боєголовками.

Завдяки меншим габаритам на одній пусковій установці може бути розташовано до чотирьох ракет. Водночас пуск здійснюється не вертикально, а під певним кутом.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Варто зазначити, що Hwasong-11A (KN-23) розроблена на базі російської 9М723 для оперативно-тактичного ракетного комплексу Іскандер. Проте цей тип ракет має більшу дальність польоту та значно більші габарити.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-11 23:59:48