Україна і світ

У Пентагоні пояснили, чому не дозволяють Україні бити вглиб РФ

Фото: Getty Images

Росія досі не відповіла на так званий перетин червоних ліній, але це не означає, що вона не зробить цього у майбутньому.

Про це під час брифінгу заявила заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх.

Заборона на удари вглиб РФ: що кажуть у США

Під час брифінгу кореспондент Голосу Америки запитав Сінгх, чому Вашингтон досі вважає, що далекобійні удари вглиб Росії призведуть до ескалації, хоча нині жоден перетин силами ЗСУ “червоних ліній”, які встановлювала РФ, не призвів до відповіді.

Зараз дивляться

Сінгх додала, що цю розмову можна продовжувати довго, але зауважила, що немає гарантій, що РФ не відповість у майбутньому.

— Те, що Росія не відповіла на щось, не означає, що вона не може чи не відповість у майбутньому, – пояснила вона.

Вона наголосила, що зброю та засоби для оборони надають Україна не лише США, а коаліція партнерів, які об’єднуються через формат Рамштайн.

— Ми вважаємо, що найкращий спосіб, як вони можуть бути ефектними на полі бою, – це об’єднати ці можливості разом і продовжувати відкидати російські сили, щоб повернути свою суверенну територію. Це не обов’язково станеться завдаючи дальніх глибоких ударів всередині Росії. І звісно ми стурбовані ескалацією, – сказала Сінгх.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У липні президент США Джо Байден заявив, що США не планують дозволяти Україні використовувати американську далекобійну зброю для нанесення ударів вглиб РФ, наголосивши на стратегічному використанні наданих коштів.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-16 19:24:44