Львівський портал

У німецькій землі Гессен збираються зробити українську другою іноземною мовою в школах

Гессен хоче стати першою федеральною землею Німеччини, яка запровадить українську мову як другу іноземну в школах, міністерство культури у столиці землі Вісбадені вже оголосило про конкурс для майбутніх фахівців та вчителів. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Welt.

Міністр культури землі Армін Шварц назвав це рішення «чітким знаком солідарності» з Україною, а міністр з міжнародних справ Манфред Пенц – внеском у збереження української ідентичності та культури.

«Адже ми не хочемо залишати без свого коріння українських біженців та відрізати їх від батьківщини, а навпаки, будуємо міст для їхнього повернення в Україну», – підкреслив Пенц.

Посол України в Німеччині Олексій Макеєв назвав нову освітню програму «визнанням української мови як важливої європейської мови».

Хоча в школах інших федеральних земель також існують окремі мовні програми для вивчення української мови, вона не пропонується як звичайна друга іноземна мова.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-05-24 17:34:05