Україна і світ

У НАТО може з’явитися посада спецпосланника в Україні

НАТО подумує над заснуванням посади постійного посланника в Україні в Києві, прагнучи підтримувати свої довгострокові зобов’язання перед Києвом в умовах війни.

Про це пише видання Foreign Policy з посиланням на західних чиновників і помічником у Конгресі США.

Представник НАТО в Україні

У липні на саміті у Вашингтоні в разі затвердження буде представлена нова посада старшого цивільного представника НАТО в Україні – за зразком аналогічної посади представника НАТО в Афганістані.

Зараз дивляться

Новий посланник координуватиме підтримку України з боку Північноатлантичного блоку, включно з потоками військової допомоги Києву від різних західних країн.

Посада посланника також стане політичним сигналом для України і Росії про прихильність НАТО Києву.

Деякі західні чиновники вітають створення посади спецпосланника в Україні і вважають це підтримкою Києва з боку НАТО. У разі затвердження блок відіграватиме більш офіційну роль у координації західної підтримки для України.

– Ми розглядаємо способи інституціоналізації частини двосторонньої підтримки України та її входження в НАТО, щоб підвищити узгодженість цієї допомоги і забезпечити адекватний розподіл тягаря між членами блоку в нашій колективній підтримці України, – заявила журналістам Джуліанна Сміт, посолка США в НАТО.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-08 13:15:45