Суспільне мовлення

У Львові відбувся різдвяний благодійний концерт Національної хорової капели “Дударик”

Сьогодні, 13 січня, в Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла у Львові відбувся різдвяний благодійний концерт Національної хорової капели “Дударик”. Хористи заспівали колядки й щедрівки X-ХХІ століть.

Про це Суспільному розповіли співаки й керівник капели “Дударик”.

На концерті звучали колядки й щедрівки Півдня, Сходу, Центру й Заходу України. Вхід на подію був вільний.

“Все, що ми будемо виконувати, воно є унікальне, тому що це є скарби української нації від найдавніших до найсучасніших. Всі ці речі ми виконували на гастролях у Данії і всі концерти пройшли з дуже великим успіхом”, — розповів співак хорової капели “Дударик” Юрій Табін.

“Ми співаємо багато колядок, які всі знають і деякі, які мало хто знає. Одну співаємо, яку ми привезли з Данії. Вона нам настільки сподобалась, що ми її переклали на українську”, — каже співак Андрій Талан.

Хорова капела “Дударик”, 13 січня 2024. Фото: Ольга Дейнека / Суспільне Львів

В програмі різдвяного благодійного концерту було 24 музичні твори, розповів керівник хорової капели “Дударик” Дмитро Кацал.

“Від X, від XI по XII століття — такі твори в цьогорічному нашому репертуарі. Там є Ірмос і фрагменти з Різвяного Надвечір’я, потім найдавніші колядки й щедрівки, навіть є одна дохристиянська колядка, але вона дуже органічно перебуває в тій християнській доктрині”, — каже Дмитро Кацал.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Під час благодійного концерту відбувся збір коштів для прикордонників у Луганській області.


Джерело: Суспільне мовлення України