Суспільне мовлення

У Львові відбулась акція на підтримку полонених військових

Сьогодні, 15 березня, у Львові відбулась акція на підтримку безвісти зниклих та полонених військовослужбовців. На захід прийшли родичі військових 24 окремої бригади імені короля Данила, до них також доєднались родичі військових з інших бригад.

Суспільне поспілкувалось з учасниками акції.

На площі перед Оперним театром відбувся перформанс: по центру стояла жінка на колінах із закритим обличчям. За словами організаторки акції Наталії Процик, так хочуть привернути увагу і пришвидшити обмін полоненими та повернути тіла захисників.

Одна з учасниць акції, яка представилась як Леся, розповідає, що її чоловік потрапив в полон в Попасній ще на початку повномасштабного вторгнення.

“Попасну не втримали. Було багато загиблих, багато попало в полон, серед них і мій чоловік. Росіяни його засудили буцімто за викрадення якоїсь людини, військового так званої “ЛНР”. Наші органи влади знають, що мого чоловіка засудили. Російські адвокати навіть надали мені документи, у яких це засвідчується, але наразі якогось сприяння в поверненні чоловіка додому з боку влади я не бачу”, — каже жінка.

Дружина безвісти зниклого військовослужбовця Мар’яна Гнік розповіла, що майже два роки не має відомостей про свого чоловіка.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Мій чоловік зник безвісти 26 червня 22-го року у Вовчоярівці, і до цього часу немає ніякої інформації де він перебуває, чи він живий, чи в полоні, чи в загинув. Якщо загинув, то де його тіло вже стільки часу?” — каже учасниця акції.


Джерело: Суспільне мовлення України