Суспільне мовлення

У Львові ровесник Революції Гідності підняв стяг на Меморіалі Героїв Небесної Сотні

У Львові у День пам’яті Героїв Небесної Сотні ровесник Революції Гідності, 10-річний Богдан, підняв прапор України. Стяг належав Герою Небесної Сотні Андрію Дигдаловичу.

Про це повідомила кореспондентка Суспільного із місця події.

10-річний Богдан Компричевський підняв прапор України на Меморіалі Героїв Небесної Сотні у Львові. Хлопчик народився 20 лютого 2014 року. Та є ровесником Революції Гідності. А його батько зараз служить у Збройних силах України.

Цей прапор належав Герою небесної Сотні Андрію Дигдаловичу. Його донька Андріяна розповідає, її тато поїхав на Майдан до Києва 1 грудня 2013 року. Там брав участь у Революції Гідності. І загинув 20 лютого 2014 року. Саме цей прапор був у його кишені.

“Я пам’ятаю як він приїхав, який він був змучений, було видно, як йому важко було на Майдані, скільки в нього це сил забирає, бо він майже постійно чергував, спав по декілька буквально годин, він був там 3 місяці. Він підіймався по Інститутській, бо знав, що там є поранені молоді хлопці, він йшов за молодим хлопцем, щоб його відтягнути, коли куля снайпера пробила легені, і вилетіла наскрізь”, – розповідає донька учасника Революції Гідності Андріяна Дигдалович.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Щоб вшанувати учасників Революції Гідності до Меморіалу пам’яті Героїв Небесної Сотні, прийшли рідні загиблих та львів’яни. Також пам’ять Героїв Небесної Сотні вшанували на Личаківському кладовищі.


Джерело: Суспільне мовлення України