Суспільне мовлення

У Львові педіатр зі США безкоштовно консультує дітей з хворобами органів дихання

До Львова із волонтерською місією приїхав американський спеціаліст – педіатр із Вірджинії Брюс Рубін. Медик приймає пацієнтів у львівському Центрі дитячої медицини “Охматдиту” та консультує дітей із хворобами органів дихання.

Більше про це дізнавалося Суспільне.

Один з перших пацієнтів, якого консультує педіатр Брюс Рубін у львівському центрі дитячої медицини “Охматдит” — Тимофій з Херсона. Хлопчика турбував кашель, що проявлявся лише узимку, розповідає його мама Анна Петрова. Сьогодні її син отримав новий план лікування.

“Ми з цією проблемою вже стикаємось, напевно, третій чи четвертий рік. Просто ми не могли зрозуміти етіологію всього цього. Тому будемо пробувати. І добре, що Брюс Рубін буде два тижні, і ми будемо мати можливість перевірити цей результат”, — говорить Анна Петрова.

Анна Петрова з сином на консультації у лікаря Брюса Рубіна. Фото: Суспільне Львів

Також із двома синами — Данилом та Дарієм на консультацію приїхала сім’я Білоганів. У батька — астма і родина потребувала консультації щодо здоров’я дітей.

“Щоби розуміти, як нам діяти далі, куди рухатися. Бо це все ж не є звичайна хвороба, оскільки я це все вже переніс і добре знаю, що це таке. І вирішили, скажемо так, спрацювати на випередження”, — каже Роман Білоган.

Родина на огляді у лікаря зі США

Родина на огляді у лікаря зі США. Фото: Суспільне Львів

Брюс Рубін каже, його родина переїхала до США зі Львова у період Другої світової. І після початку повномасштабного вторгнення він планував приїхати сюди із лікарською та освітньою місією, щоб допомогти дітям на місці в Україні.

“Більшість пацієнтів — це будуть діти з ураженням легень, оскільки я є пульмонологом. Також хочу поспілкуватись із студентами та інтернами, оскільки освіта для мене є дуже важливою, адже я є наставником студентів у себе на батьківщині”, — розповідає професор Брюс Рубін.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Це перша волонтерська місія Брюса Рубіна до Львова, тут він перебуватиме два тижні. Опісля планує повернутись до України уже з ширшою місією, разом із іншими колегами-медиками.


Джерело: Суспільне мовлення України