Суспільне мовлення

У Львові консультує ортопед-онколог зі Швейцарії

Ортопед-онколог зі Швейцарії Ульріх Екснер проводитиме безкоштовні консультації у Львові протягом десяти днів. До лікаря записалося півсотні пацієнтів із різних областей.

Як розповів Суспільному ортопед-онколог, вже запланували щонайменше десять операцій.

Чотирнадцятирічний Максим Ларін прийшов разом з мамою на огляд у Західноукраїнський спеціалізований дитячий медцентр. Вони чекають на консультацію Ульріха Екснера.

“У нас було дві операції й ось ми звернулися. Ми побачили оголошення про те, що буде спеціаліст міжнародний. І ми вирішили звернутися за консультацією, щоб розуміти, куди рухатись далі”, — розповів Максим.

Ірина Лендьо також прийшла на консультацію до швейцарського лікаря.

“Взагалі радили лікарі звернутися. З ногами, інфаркт кісток. Я прийшла на консультацію, бо вже пройшов час. Чи все добре відбувається”, — каже Ірина.

Пацієнти в черзі на консультацію, 12 січня 2024. Фото: Ольга Іващук / Суспільне Львів

Ортопед-онколог Ульріх Екснер уже не вперше приїжджає до Львова. Пацієнтів приймає разом з українськими колегами.

“Я приїхав сюди на десять днів. Ми вже оглянули пацієнтів і наступного тижня ми оперуватимемо. Тож сьогодні (12 січня, – ред.) ми мали визначитися, що саме ми будемо робити. Приймаємо і дорослих, і дітей. Спершу я був дитячим фахівцем, згодом вивчав ортопедію. Моя головна сфера діяльності – це дитячі вади розвитку та пухлини”, — розповідає Ульріх Екснер.

За словами ортопеда-травматолога Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медцентру Олександра Щуровського, протягом десяти днів готові прийняти близько 70 пацієнтів. Наразі запланували щонайменше десять операцій.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Переважно, це пацієнти з онкологічною патологією, необов’язково зі злоякісними, але й доброякісними утворами. Так само є пацієнти із загальноортопедичними проблемами, діти й також дорослі”, — каже Олександр Щуровський.


Джерело: Суспільне мовлення України