Львівський портал

У Львові будують новий садок та початкову школу

На Левандівці розпочали будівництво початкової школи із дитячим садком, де буде обладнаний басейн. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

На вулиці Рудненській, 8 у Львові розпочали зведення початкової школи з дитячим садком на 270 місць. Навчальний заклад будує компанія «Ріел» за свій кошт, і згодом передасть у власність громади міста. З нагоди старту будівництва на місці майбутнього закладу освіти заклали капсулу.

Освітній заклад матиме два поверхи, загальною площею до п’яти тисяч метрів квадратних. Тут буде басейн, сучасні класи для навчання та відпочинку, а також укриття. Окрім іншого школа з дитсадком створить 37 робочих місць. Заклад працюватиме і після уроків, а також у вихідні, коли буде багато додаткових секцій для дітей.

«Вперше в історії нашої компанії ми будуємо початкову школу. Тут буде школа і дитячий дошкільний навчальний заклад з врахуванням вже нових вимог про бомбосховище і додаткових заходів безпеки. Сьогодні ми починаємо будівництво школи і думаємо, що в межах 20-25 місяців вона буде збудована і безкоштовно передана в комунальну власність міста для того, щоб тут вчились діти. Орієнтовно заклад розраховано на 270 дітей», – розповів генеральний директор компанії «Ріел» Ростислав Мельник.

Андрій Закалюк, керівник управління освіти Львова, зазначив, що школа та дитячий садок суттєво підсилять соціальну інфраструктуру мікрорайону. Адже на Левандівці є три школи, кожна з яких переповнена, а також тут навчаються діти з Білогорщі.

«Коли тут з’явиться нова школа – це зніме навантаження з інших навчальних закладів Левандівки. Також кожна нова школа, яка зараз проєктується і будується, буде мати сучасний освітній простір, який дуже позитивно впливає на освітній процес і те, як діти проводять свій час. Тому ми дуже радіємо, що за кілька років діти матимуть можливість в цьому мікрорайоні відвідувати класну сучасну школу», – розповів Андрій Закалюк.

За словами заступника міського голови з містобудування Любомира Зубача, це не перший випадок у Львові, коли соціально відповідальний забудовник зводить освітній заклад.

«Будівництво школи – це мегаінвестиція, дуже великі кошти, які вкладаються в місто. Ми маємо вже кілька прикладів. Якщо ми говоримо про школи, то це вже другий кейс, перший ми маємо на вул. Героїв Крут, де добудовується великий корпус школи, а тепер маємо позитивний приклад на Левандівці. Впевнений, що він не останній, тому що освіта – це наш пріоритет. Ми зараз воюємо, підтримуємо Збройні Сили України, але для чого ми боремось? Для того, щоб наші діти мали майбутнє, а воно в значній мірі визначається рівнем освіти та якістю, яку ми маємо у громаді. Тож ми будемо надалі працювати в тому напрямку і тішимся, що маємо у Львові такий соціально відповідальний бізнес», – зазначив Любомир Зубач.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-04-03 17:35:14