Україна і світ

У ГУР розповіли про “конкретні військові наслідки” після розгрому вагнерівців у Малі

Після розгрому повстанцями-туарегами російських найманців із ПВК Вагнера у Малі, там спостерігаються “конкретні військові наслідки”. Зокрема, РФ перекидає в країну своїх військових та терористів з інших частин Африки.

Про це заявив представник ГУР Міноборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини.

Юсов про ситуацію у Малі після розгрому вагнерів

— Бачите, в різних куточках фігурує інформація. Був Судан, тепер Малі. Є ще країни, про які не було розголосу в ЗМІ поки що. Ось Сирія. Йдеться про те, що монополія у сфері бандитської, піратської діяльності російських ПВК у світі добігає кінця, – сказав Юсов.

Він додав, що у світі “з’являються сили, які можуть ставити цих злочинців на місце”.

Зараз дивляться

— Є іміджеві втрати. Є конкретні військові наслідки. Після подій в Малі вже відомо про перекидання туди російських військ та терористів з інших куточків Африки, – сказав він.

За словами Юсова, це змушує ворога відволікатися, витрачати сили та засоби, додаткові ресурси на захист власного контингенту. Він зауважив, що в цілому, це дуже добрі процеси і зараз це лише набирає обертів.

Нагадаємо, у Малі повстанці-туареги ліквідували або взяли у полон десятки найманців російської ПВК Вагнера.

За даними повстанського руху (CSP-PSD), на яке посилається Reuters, вони захопили бронетехніку, вантажівки й цистерни під час боїв у четвер і п’ятницю у місті Тінзауатен поблизу кордону з Алжиром.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-01 18:58:07