Суспільне мовлення

Турецький пластичний хірург безкоштовно оперує дітей із вродженими вадами у Львові

До Львова приїхав пластичний хірург із Туреччини професор Хакан Агір. Лікар планує безкоштовно провести 25 операцій спільно із львівськими медиками: усуватимуть складні вроджені вади, а також пухлини.

Більше про це дізнавалося Суспільне.

Мама 8-місячного Маркіяна Юлія Романська розповіла, що про вроджену ваду дитини дізналася на прийомі у неонатолога. Хлопчик не міг нормально їсти і втрачав вагу.

“Нам в пологовому про це не сказали, на УЗД мені теж не сказали. Я його народила 2870 і він почав втрачати вагу. З пологового нас виписали вже майже 2300, нам ніхто нічого не сказав. Сказали, у вас, напевно, погане молоко, воно, мабуть, не підходить йому”, — каже Юлія Романська.

Юлія Романська із восьмимісячним сином Маркіяном. Фото: Суспільне Львів

У Маркіяна діагностували розщеплене піднебіння. Хлопчика прооперував Хакан Агір.

“Це вже мій шостий, а, можливо, і сьомий візит після повномасштабного вторгнення Росії, а в цей центр у Львові я приїжджаю уже 12 раз. За цей час ми зробили багато оперативних втручань. Цього разу ми виконали вже близько 20 операцій”, — каже Хакан Агір.

Хакан Агір, хірург

Хакан Агір, дитячий пластичний хірург із Туреччини. Фото: Суспільне Львів

Щодня турецький хірург спільно з львівськими лікарями проводить по чотири-п’ять операцій. У планах — понад 25.

“В нас були: судинні мальформації ділянки обличчя, пухлини привушної ділянки, в нас було злоякісне утворення теж в ділянці голови, в нас були пластичні операції щодо щілини губи піднебіння, в нас була контурна пластика у дітей з вродженими дефектами”, — розповідає дитячий хірург Орест Лешневський.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Наступний візит турецького пластичного хірурга відбудеться у березні.


Джерело: Суспільне мовлення України