Суспільне мовлення

Третя місія “FACE TO FACE”: медики зі США спільно з колегами зі Львова прооперували 32 українців

У Львові в межах місії “FACE TO FACE” американські спеціалісти спільно з медиками центру “Незламні” виконали пластичні та реконструктивні операції 32 українцям. Це люди з різних областей, здебільшого військові, які отримали травми внаслідок війни.

Про це повідомили у пресслужбі Першого ТМО Львова.

Підготовка до місії тривала три місяці. За цей час медики провели консультації та обстеження пацієнтів, яких відібрали для операцій, склали індивідуальний план їхнього лікування з 3D-моделюванням та реконструкцією

“Ця місія поки що для нас була найважча, бо ми обрали одразу 8 складних пацієнтів і провели для них унікальні реконструктивні операції, де ми пересаджуємо кістку з ноги на обличчя, щоб відновити втрачену щелепу. Під час першої місії ми зробили дві таких операції, під час другої — чотири, а нині — це цілих 8”, — каже організаторка місії та отоларингологиня Іванна Небор.

Лікарі оперували безперервно п’ять днів поспіль, починаючи з сьомої ранку. Працювали одразу в чотирьох операційних декількома командами.

“Я задоволений, бо це був надзвичайно корисний досвід як для пацієнтів, так і для лікарів. Американські колеги поділилися з нами своїм досвідом в мікрохірургії, а ми в свою чергу передали їм свій досвід оперування мінно-вибухових травм обличчя. Надалі ми плануємо самотужки робити такі операції” — говорить щелепно-лицевий хірург центру “Незламні” Олег Ковтуняк.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Наступного разу хірурги місії “FACE TO FACE” планують приїхати навесні. Зокрема, вже обрали кількох пацієнтів для наступних операцій.


Джерело: Суспільне мовлення України