Україна і світ

Тім Волз – кандидат у віцепрезиденти Харріс: що відомо про губернатора Міннесоти

Кандидатка від Демократичної партії Камала Гарріс обрала собі кандидатуру в потенційні віцепрезиденти, з яким вона буде балотуватися в президенти США. Другим номером у президентській кампанії Гарріс став губернатор Міннесоти Тім Волз.

Тім Волз – кандидат у віцепрезиденти США

Раніше саме Волза називали потенційним кандидатом для Гарріс, хоча серед списку були й інші: губернатор Пенсільванії Джош Шапіро, сенатор від Аризони Марк Келлі, губернатор Кентуккі Енді Бешир і міністр транспорту Піт Баттіджич.

Після того, як Демократична партія офіційно висунула Камалу Гарріс своїм кандидатом, тепер Гарріс і Волз виступлять на передвиборчому мітингу у вівторок у Філадельфії, штат Пенсільванія.

Зараз дивляться

Біографія Тіма Волза: що відомо

Губернатору Тіму Волзу 60 років, день народження 6 квітня 1964 року.

Він народився у Вест-Пойнті, штат Небраска, а виріс у Валентайні, що в тому ж штаті.

Уже в 17 років він вступив до Національної гвардії США, де прослужив 24 роки. Коли він вийшов у відставку, дослужився до звання сержант-майора. Це зробило його найвисокопоставленішим військовослужбовцем, який служив у Конгресі, коли його обрали 2006 року.

У 1989 році він здобув ступінь із соціальних наук у коледжі штату Чадрон, а в 2001 році – ступінь магістра наук у галузі керівництва освітою в Університеті штату Міннесота в Манкато.

Getty Images

Волз почав свій шлях учителя після закінчення школи, коли отримав посаду викладача в резервації корінних американців у Пайн-Рідж, штат Північна Кароліна.

Пізніше він викладав за кордоном у Китаї, а потім повернувся в Штати, щоб служити в Національній гвардії повний робочий день. Він також викладав соціальні науки і був тренером у школі, де зустрів свою майбутню дружину Гвен Віппл.


Політична кар’єра Волза

Волз почав свою першу кампанію до Конгресу в 2006 році, перемігши республіканця Гіла Гуткнехта.

Він переобирався п’ять разів, а 2018 року вступив у губернаторські перегони в Міннесоті.

На посаді губернатора Волз керував діями штату з подолання заворушень після вбивства Джорджа Флойда офіцером поліції Міннеаполіса. Хоча Міннесота не вважається конкурентоспроможним штатом для демократів, його вибір може допомогти Гаррісу заручитися підтримкою на Середньому Заході, особливо в таких ключових штатах, як Вісконсин і Мічиган.

Примітним є й те, що в Конгресі США Волз представляв округ, у якому традиційно раніше переважали республіканці.

Коли Волз виграв другий термін у Палаті представників у 2008 році, він став другим в історії не-республіканцем, який отримав повний другий термін, представляючи перший округ Міннесоти.

Відтоді як Волз залишив Конгрес, місце в Палаті представників цього округу займали два республіканці. Його рекорд з перемог в округах, де республіканці домоглися успіху, може допомогти йому і Харрісу залучити на свій бік більше виборців.


Губернатор Тім Волз: що відомо про політику

На посаді губернатора Волз відомий як ліберальний політик, який підтримував профспілки і робив кроки щодо захисту прав на аборти у своєму штаті.

За його правління в Міннесоті було ухвалено положення про оплачувані відпустки через сімейні обставини та медичні показання, а також податкові пільги для малозабезпечених батьків.

Getty Images

Його політичні позиції під час перебування на посаді губернатора були більш прогресивними, ніж можна було очікувати від законодавця, який вийшов із консервативного округу Міннесоти.

Як пише WSJ, діяльність Волз на посаді губернатора, ймовірно, стане основною лінією атаки з боку кампанії Трампа.

– Не дивно, що прогресивна лібераль із Сан-Франциско Камала Гарріс обрала в якості свого кандидата Тіма Волза із Західного узбережжя – Волз провів свій губернаторський термін, намагаючись переробити Міннесоту за образом і подобою “Золотого штату”, – заявила прессекретарка Трампа Каролін Лівітт після оголошення про вибір демократами кандидатуру віцепрезидента.

Байден підтримав Тіма Волза

Після висунення Камали Гарріс офіційним кандидатом від Демократичної партії, чинний президент Джо Байден підтримав кандидатуру Тіма Волза на посаду потенційного віцепрезидента США.

– Перше важливе рішення, яке ухвалює кандидат від партії, – це вибір віцепрезидента. І Камала Гарріс ухвалила чудове рішення, обравши губернатора Тіма Волза як свого помічника, – написав він.

За словами Байдена, він особисто знає Волза майже два десятиліття: спочатку під час його роботи в Конгресі, а потім на посаді губернатора.

– Чоловік і батько, він був шкільним учителем і тренером із футболу в середній школі, – написав він.

Глава Білого дому вважає, що на посаді губернатора Волз був “сильним, принциповим і ефективним лідером”.

Отже, вважає Байден, вибір Гарріс щодо Волза стане “потужним виразником інтересів трудящих і великого середнього класу Америки”.

Як Тім Волз ставиться до України

Тім Волз є послідовним політиком у питанні підтримки України. Після початку великої війни з Росією, Волз підписав закон, що вимагав від штату Міннесота більше не вести бізнес у Росії чи Білорусі.

Важливим є й те, що Тім Волз та Володимир Зеленський вже знайомі і навіть мали розмову у квітні минулого року. Це відбувалось під час колективного відеодзвінка губернаторів США із Зеленським, який Волз організовував як очільник Національної асоціації губернаторів.

Крім того, Волз та посол України у Вашингтоні Оксана Маркарова підписали лист про взаєморозуміння щодо співробітництва штату Міннесота та Чернігівської області в аграрній сфері. Крім того, документом передбачено реконструкцію та відновлення економіки Чернігівщини.


Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-06 21:34:09