Україна і світ

Тариф на електроенергію у 4,32 грн/кВт-год не покриває ринкову вартість

Фото: Урядовий портал

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що новий тариф у 4,32 грн/кВт-год не покриває ринкову вартість електроенергії.

За його словами на сьогодні ринкова вартість електроенергії становить 7-8 грн/кВт-год.

– Навіть це підвищення не покрило ринкову вартість. Ринкова вартість електроенергії коливається сьогодні в районі 7-8 грн. Ми встановили тариф 4,32 виходячи з найдешевшої собівартості Енергоатому та Укргідроенерго. Плюс входить собівартість доставлення людям з двох компонентів. І це найнижча собівартість найдешевшої електроенергії, яка є в нас у державі і яка сьогодні доступна, – сказав премʼєр в етері національного телемарафону Єдині новини. 

Він додав, що держава платить близько 90 млрд грн для того, щоб забезпечити цю неринкову ціну для населення. Також Шмигаль підкреслив, що тариф 4,32 грн/кВт-год зафіксовано на один рік, він забезпечений субсидіями.

Зараз дивляться

Нагадаємо, з 1 червня в Україні єдиний тариф на електроенергію для населення коштує 4,32 грн/кВт.

Водночас під час опалювального сезону, вартість 1 кВт-год за умови споживання електроенергії до 2000 кВт-год на місяць становитиме 2,64 грн.Йдеться про тариф для споживачів, які використовують електроопалювальні установки.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-07 21:13:44