Україна і світ

Суд підтвердив довічне експрокурору, який «зливав» ворогу позиції Сил оборони на Миколаївщині

Колишньому керівнику Миколаївської окружної прокуратури, який працював на рф підтвердили довічний термін ув’язнення, також у засудженого буде конфісковано все належне йому майно. 

Про це повідомили у Службі безпеки України.

За даними слідства, після початку повномасштабного вторгнення росії чоловік за власної ініціативи пішов на співпрацю з ворогом. Перебуваючи тоді на посаді очільника Миколаївської окружної прокуратури, він збирав для окупантів розвіддані про оперативну ситуацію в регіоні. Насамперед мова йшла про наслідки російських ракетно-дронових ударів по обласному центру.

Отримані відомості рашисти використовували для підготовки нових та завдання повторних повітряних атак на портове місто. Також посадовець «зливав» агресору паролі на блокпостах та інформацію про військовополонених збройних сил рф.

Зокрема, для конспірації злочинної діяльності він діяв через «посередника». Співробітники СБУ затримали посадовця під час проведення спецоперації в обласному центрі на початку квітня 2022 року.

При обшуках у зловмисника вилучили мобільний телефон, комп’ютерну техніку та флеш-носії із доказами розвідувально-підривної діяльності на користь країни-агресора.

Як повідомляла АрміяInform, довічне ув’язнення загрожує дев’яти російським агентам, які діяли у шести областях України.

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-08-07 18:53:38