Україна і світ

Субсидії-2024: що зміниться для українців з 1 серпня

Українці мають право звернутися за призначенням субсидії – грошової допомоги, що надається державою з бюджету. Потрібно подати заяву, де зазначено набір послуг, на які домогосподарство планує отримувати житлову субсидію.

Чи зміняться субсидії для українців з 1 серпня

Субсидії в Україні надаються на оплату житлових та комунальних послуг, абонентського обслуговування для споживачів, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива. Це залишається незмінним з 1 серпня.

Зокрема, можна отримати грошову допомогу на послуги з управління багатоквартирним будинком.

Зараз дивляться

Українці мають право на отримання компенсації комунальних послуг, наприклад, постачання та розподілу природного газу, електрики, тепла, гарячої води, централізованого водопостачання та водовідведення, поводження з побутовими відходами.

Споживачі можуть отримати субсидії в серпні 2024 на абонентське обслуговування комунальних послуг, зокрема за індивідуальними договорами та витратами на управління багатоквартирним будинком.

Також громадяни мають право отримати субсидії на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

Хто має право на отримання допомоги та який розмір субсидії 2024

Житлові субсидії можуть отримати родини, в яких плата за житлово-комунальні послуги більша визначеного для них обов’язкового платежу. Таке право визначається з урахуванням майнового стану домогосподарства.

За даними Міністерства соціальної політики України, обов’язковий відсоток платежу розраховується індивідуально для кожної сім’ї за встановленою формулою і залежить від доходів родини. Зокрема, діє така формула:

  • обчислюється середньомісячний сукупний дохід домогосподарства;
  • середньомісячний сукупний дохід ділиться на кількість членів домогосподарства, після чого визначається середньомісячний дохід на одну особу;
  • дохід на одну особу ділиться на розмір прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць, встановленого на 1 січня року, з якого призначається субсидія (тобто 2 920 грн);
  • отриманий результат ділиться на 2, а потім множиться на 15%, після чого визначається відсоток від середньомісячного сукупного доходу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-01 12:12:05