Україна і світ

США запровадили санкції проти Росії та країн, які їй допомагають

Фото: Факти ICTV

Сполучені Штати Америки оголосили про нові масштабні антиросійські санкції, у рамках яких США запроваджують заборону на надання послуг у сфері програмного забезпечення та IT будь-якій особі на території РФ.

Нові санкції США проти Росії

За інформацією Міністерства фінансів США, до нового списку санкцій увійшли понад 300 фізичних і юридичних осіб як у Росії, так і за її межами, зокрема, в Азії, на Близькому Сході, у Європі, Африці, Центральній Азії та Карибському басейні.

– Ми збільшуємо ризик для фінансових установ, що мають справу з військовою економікою Росії, усуваємо шляхи для ухилення від сплати податків, зменшуємо можливості Росії отримувати вигоду від доступу до іноземних технологій, устаткування, програмного забезпечення та IT-послуг, – заявила глава Мінфіну США Джанет Єллен.

Серед тих, хто потрапив під обмеження, є Московська біржа, Національний кліринговий центр, АТ Національний розрахунковий депозитарій, страхова компанія Согаз, Російська національна перестрахувальна компанія та інші.

Зараз дивляться

Водночас санкції запроваджено проти російських банків з офісами в Китаї, Індії, Киргизії та інших країнах.

Мосбіржа вже оголосила про припинення торгів доларом і євро. Під обмеження потрапили Національний кліринговий центр і Національний розрахунковий депозитарій, які виступають посередниками під час торгів доларами на російському валютному ринку.

Як зазначають у Мосбіржі, починаючи з 13 червня на валютному і ринку дорогоцінних металів торги здійснюватимуться за всіма інструментами, за винятком валютних пар з доларом США і євро.

Аналогічні обмеження також діятимуть на фондовому та грошовому ринках, де призупиняються розрахунки за похідними інструментами з розрахунками в доларах США та євро.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-12 19:16:09

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин