Україна і світ

США не визнали перемогу Мадуро та закликали передати владу його супернику

Сполучені Штати не визнають перемогу на президентських виборах чинного президента Венесуели Ніколаса Мадуро.

Про це йдеться в заяві держсекретаря США Ентоні Блінкена.

Вибори президента Венесуели

За словами Ентоні Блінкена, у президентських виборах 28 липня взяло участь 12 мільйонів венесуельців, але підрахунок голосів та оголошення результатів Національною виборчою радою (НІР), контрольованою Мадуро, відбулися із серйозними порушеннями.

Зараз дивляться

Ентоні Блінкен вважає, що оголошені результати не відображають волю венесуельського народу.

– Швидке оголошення Ніколаса Мадуро переможцем президентських виборів не підкріплене жодними доказами. Попри неодноразові заклики венесуельців і міжнародної спільноти, Національна виборча рада досі не опублікувала ані дезагрегованих даних, ані протоколів підрахунку голосів, – заявив Блінкен.

Тому нездатність НІР надати офіційні результати з дільниць, порушення під час усього виборчого процесу позбавили оголошені НІР результати будь-якої довіри.

Перемога Едмундо Гонсалеса

У США наголошують, що демократична опозиція Венесуели опублікувала понад 80% протоколів, де вказано, що Едмундо Гонсалес Уррутія отримав найбільше голосів на виборах із величезним відривом. Це також підтвердили незалежні спостерігачі та опитування виборців у день виборів.

За словами Блінкена, партнери США по всьому світу вважають, що Ніколас Мадуро не отримав більшості голосів на цих виборах.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-02 10:21:05