Україна і світ

Справа бізнесмена Гринкевича щодо хабаря на $500 тис. направлена до суду – ДБР

Фото: Суспільне

Справу бізнесмена зі Львова Ігоря Гринкевича, який у минулому намагався підкупити посадовця ДБР хабарем у $500 тис., спрямована до суду.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань (ДБР), не називаючи прізвище підприємця.

Справа Гринкевича направлена до суду

Зазначається, що до суду був направлений вже обвинувальний акт відносно львівського бізнесмена, який пропонував $500 тис. одному із керівників Головного слідчого управління ДБР.

Зараз дивляться

– Гроші призначались за сприяння у поверненні вилученого майна, а також закриття кримінального провадження відносно підконтрольних йому компаній – одних з найбільших постачальників Міністерства оборони, – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці нагадали, що досудове розслідування було завершено ще у травні 2024 року, а з того часу тривало ознайомлення стороною захисту із матеріалами досудового розслідування.

За даними слідства, бізнесмен Гринкевич, дізнавшись про порушення у 2023 році слідчими Бюро кримінального провадження за фактом оборудок із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ, вирішив піти на крайні міри та завчасно “відкупитися” аби уникнути кримінальної відповідальності, повідомили в ДБР.

– Після пропозиції хабаря посадовець ДБР одразу повідомив про це своєму керівництву. Бізнесмен призначив йому зустріч у ресторані, де передав сумку з готівкою та одразу був затриманий працівниками Бюро, – розповіли у пресцентрі ДБР.

Фігурант справи обвинувачується за ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з можливою конфіскацією майна.

Справа Гринкевичів

Нагадаємо, львівський бізнесмен Ігор Гринкевич є підозрюваним у двох кримінальних справах. Він був затриманий ще 29 грудня 2023 через спробу дати хабар у $500 тисяч одному з керівників Головного слідчого управління ДБР.

Наступного дня після затримання Печерський райсуд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внести заставу у розмірі 429 млн 440 тис. гривень. Паралельно із цим майно Гринкевича було заарештоване.

Протягом перебування в СІЗО бізнесмен отримав другу підозру, а саме за постачання неякісного одягу для армії. Крім того, бізнес Гринкевича мав постачати військовим харчування.

Також у справі Гринкевичів про поставки для війська фігурує син львівського підприємця Ігоря, Роман Гринкевич. Він був затриманий в Одесі після того, як встиг побувати в розшуку. Наразі Гринкевич-молодший також перебуває під арештом.

Джерело: ДБР, Офіс генпрокурора

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-09 13:23:07