Україна і світ

Кожен має вирішити, 100% безпеки немає: Стефанішина про повернення українців з-за кордону

Кожен громадянин має самостійно ухвалювати рішення про можливе повернення в Україну з інших країн, тому що зараз немає 100% гарантій безпеки. Однак є сильна потреба у заповненні робочих місць.

Про це заявила віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина в інтерв’ю ведучому інформаційного телемарафону Єдині новини Вадиму Карп’яку.

Чи можна українцям повертатися додому

Кожен має самостійно ухвалювати рішення про повернення в Україну з-за кордону, оскільки тут немає 100% гарантій безпеки, звернула увагу Ольга Стефанішина.

– Важко закликати повертатися в Україну після жахливих ударів по житлових будинках Кривого Рогу, Дніпра, Харкова, Києва, розбомблених лікарнях. Але ми повернулися з Вашингтона з серйозним пакетом рішень щодо ППО. Рішення будуть ще до кінця цього року і після, – стверджує вона.

Україна має наміри суттєво посилити позиції для захисту неба, наголосила віцепрем’єр-міністр з питань євроінтеграції.

Ольга Стефанішина закликала дочекатися повідомлень Міністерства освіти і науки України про структуру навчального процесу в новому році.

Водночас Україна працює над тим, щоб всі об’єкти критичної інфраструктури були забезпечені електроенергією.

– 100% умов безпеки немає, але є необхідність у робочій силі, тому що багато чоловіків зараз мобілізуються. Хто має бажання працювати та повернутися – можете це зробити зараз, – наголосила Ольга Стефанішина.


Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-23 00:28:08