Україна і світ

Спалах віспи мавп в Африці може отримати максимальний рівень тривоги — ВООЗ

Комітет із надзвичайних ситуацій Всесвітньої організації охорони здоров’я збереться наступної середи, 14 серпня, щоб вирішити, чи запроваджувати максимальний рівень тривоги у зв’язку зі спалахом Mpox (віспи мавп), який охопив кілька африканських країн.

Думка та рекомендації

– Комітет надасть мені свою думку щодо того, чи є спалах надзвичайною ситуацією в галузі суспільної охорони здоров’я, що має міжнародне значення, – написав глава ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус в X.

Він додав, що якщо це виявиться так, Комітет сформулює рекомендації про те, як краще запобігти і скоротити поширення захворювання.

Зараз дивляться

Симптоми віспи мавп

Раніше відома як віспа мавп, Mpox – це інфекційне захворювання, що спричиняється вірусом, який передається від інфікованих тварин, а також від людини до людини при тісному фізичному контакті.

Захворювання викликає лихоманку, болі в м’язах і великі ураження шкіри, схожі на фурункули.

Спалах у Конго

Демократична Республіка Конго (ДРК) наразі є країною, яка найбільше постраждала від останнього спалаху захворювання: за даними Агентства охорони здоров’я Африканського союзу, станом на 3 серпня там було зареєстровано 14 479 підтверджених і передбачуваних випадків захворювання і 455 смертей.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-12 09:20:07