Суспільне мовлення

“Шукав сили, щоб вижити заради неї”: військовий переніс 17 операцій та проходить лікування у Львові

У Національному реабілітаційному центрі “Незламні” проходить лікування 37-річний Павло Корнієнко. Поблизу Часового Яру військовий отримав множинне поранення. Півтора місяця чоловік був у важкому стані та переніс 17 операцій. Поруч з ним увесь цей час була його дружина Юлія.

Історію військового та його кохання розповіли у пресслужбі Першого ТМО Львова.

До початку повномасштабного вторгнення Павло Корнієнко з дружиною Юлією жили у Тетієві на Київщині. Чоловік працював у сусідній громаді — опікувався гуманітарним напрямком, зокрема закладами освіти, науки та соціального захисту. Після 24 лютого в перші місяці Павло організовував допомогу для мешканців населених пунктів на Київщині. І був одним з перших, хто відвідав Бучу та Гостомель після окупації. Каже, найтяжче було бачити закатовані тіла, які лежали на вулицях. Після цього він вступив до ЗСУ.

Павло Корнієнко. Перше ТМО Львова

Наступний рік Павло воював на різних напрямках. Поблизу Часового Яру на “дорозі життя” в нього влучили осколки міни. Захисник отримав важкі множинні поранення голови, тулуба, рук та ніг. Уламки пошкодили внутрішні органи, кістки та м’які тканини. Спершу його перевезли до шпиталю в Дніпрі, а згодом — до Києва. Увесь цей час поруч з ним була дружина.

“Я просто не міг здатись. Виснажували постійні операції і переливання крові. Я не знав, що буде зі мною далі. Але шукав у собі сили, щоб вижити заради неї”, — каже Павло Корнієнко.

Павло Корнієнко з дружиною Юлією

Павло Корнієнко з дружиною Юлією. Перше ТМО Львова

У центр “Незламні” чоловік поступив із переломом променевої кістки лівої руки та кістковим дефектом правої ноги. Львівські травматологи зафіксували кістки пластинами. Тепер на Павла чекають ще кілька етапів реконструктивних втручань із закриття дефекту кістки. Наразі він працює з командою реабілітологів.

Павло Корнієнко з коханою у центрі "Незламні"

Павло Корнієнко з коханою у центрі “Незламні”. Перше ТМО Львова

Військовий каже, мріє стати на ноги заради коханої дружини, яка є “змістом його життя”.

“Вона дає мені сили та віри подолати все. Я знаю, що у нас все вийде!” — додає Павло.

Подружжя у Львові

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Подружжя у Львові. Перше ТМО Львова


Джерело: Суспільне мовлення України