Україна і світ

Щодня Росія здійснює 150 воєнних злочинів проти України

Фото: Офіс генпрокурора

Щодня росіяни здійснюють близько 150 воєнних злочинів проти України. Таким чином, кожні 10 хвилин Росія вчиняє злочин проти України та народу. 

Про це повідомив генеральний прокурор України Андрій Костін за підсумками свого онлайн-виступу на Саміті миру у Швейцарії. 

Воєнні злочини РФ проти України: що відомо  

– Світ повинен чути такі історії, аби розуміти всю тяжкість злочинів, які агресор чинить щодня на українській землі. На сьогодні ми задокументували майже 130 000 воєнних злочинів. Це означає в середньому 150 злочинів на день. Кожні 10 хвилин Росія вчиняє злочин проти України та українців, – повідомив генпрокурор України під час дискусії на Саміті миру.  

За його даними, серед 130 тисяч скоєних російськими окупантами злочинів – 301 випадок сексуального насильства. 

Зараз дивляться

Крім того, на сьогодні російські окупанти вбили понад 12 тисяч цивільних, зокрема 551 дитину. І це лише дані, які вдалося підтвердити.  

Андрій Костін висловив сподівання, що Саміт миру посилить зусилля світової спільноти щодо припинення злодіянь Росії проти України. Генпрокурор мав на увазі, зокрема, роботу зі звільнення та повернення цивільних українців, яких Росія незаконно утримує та примусово депортованих дітей. 

Додамо, що президент Литви Ґітанас Науседа, під час свого виступу на Саміті миру у Швейцарії, запропонував створити спеціальний міжнародний трибунал, аби притягнути Росію до відповідальності за воєнні злочини проти України.

Джерело: Андрій Костін, Офіс президента

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-17 09:18:43

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин