Україна і світ

Що означає статус Заява надійшла з сайту у кабінеті вступника

У 2024 році вступникам дозволено подавати до закладів вищої освіти всього 15 заяв. Особливо уважним потрібно бути відповідно до заяв на бюджет, адже кожній із них надається свій пріоритет. Під час скасування заяви потрібно звертати увагу на її статус. Адже через нерозсудливість можна втратити високий пріоритет.

Факти ICTV дізнавалися, що означає статус Заява надійшла з сайту у електронному кабінеті вступника, та чи можна її скасувати без втрати пріоритетності.

Що означає пріоритетність заяви

Оскільки максимальна кількість заяв на бюджет 5, а всього буде 5 пріоритетів, кожен з яких відповідає заяві. Обов’язково варто звертати увагу на черговість, у якій абітурієнт подає заяви. Саме ця черговість і визначає порядок розгляду на бюджетні місця.

Зараз дивляться

Якщо абітурієнт найбільше хоче навчатися в певному закладі, то потрібно, щоб він присвоїв йому пріоритет 1. Заклад, у якому вступник бажає навчатися найменше, повинен мати пріоритет 5. Але варто мати на увазі, що пріоритетність заяв не можна змінювати після подання.

Першою буде розглядатися заява з пріоритетом 1. Якщо ж абітурієнт не може потрапити на бюджетні місця, через брак балів, то наступною розглядатиметься заява з пріоритетністю 2. Так відбуватиметься доти, поки не будуть розглянуті усі заяви з 1 до 5 пріоритетів.

Що означає статус Заява надійшла з сайту у ЄДБО

Статус Заява надійшла з сайту означає, що вступник може скасувати її і не втратити пріоритетність.

Як скасувати заяву:

  • Для цього достатньо натиснути Активні дії та Скасувати.
  • Після цього вступник отримає повідомлення Скасовано.
  • Це означає, що заява не буде розглядатися закладом освіти.

Тобто статус Заява надійшла з сайту означає, що система навчального закладу містить цю заяву, але її не розглядали. Якщо ви встигнете вчасно скасувати цю заяву, то отримаєте повідомлення Скасовано (без втрати пріоритету).

Якщо ж навчальний заклад все ж таки встиг розглянути заяву, то абітурієнт отримає повідомлення Скасовано (з втратою пріоритету).

ВНЗ, Вступна кампанія

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-23 16:57:07