Україна і світ

Ізраїль вночі вдарив по об’єктах Хезболли в Бейруті: що відомо

Фото: Getty Images

Ізраїльські військові завдали ударів по цілях Хезболли в Бейруті.

Про це йдеться в повідомленні Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ).

Удари по Бейруту

Військові пообіцяли пізніше розповісти подробиці операції. Але за повідомленнями агентств AFP і Reuters, вночі в ліванській столиці прогриміли вибухи.

Перед атакою ЦАХАЛ наказав жителям евакуюватися з кількох кварталів у південних передмістях Бейрута.

Так, у соцмережі X після опівночі за місцевим часом речник ЦАХАЛу арабською мовою Авічай Адраї попередив, що жителі Бейрута перебувають поблизу небезпечних об’єктів, що належать Хезболлі, які сили оборони Ізраїлю будуть атакувати.

55 людей загинули і 156 дістали поранення внаслідок ізраїльських авіаударів по Лівану за останні 24 години, повідомило міністерство охорони здоров’я Лівану.

Серед жертв 22 людини загинули і 47 дістали поранення в місті Набатія, повідомляє CNN.

Атака Ірану на Ізраїль

Іран кількова хвилями випустив щонайменше 220 ракет по Ізраїлю. Повідомляється про кілька прямих влучань неподалік Тель-Авіва. Багато ракет перехопили над Йорданією. Є жертви серед цивільних: вбито палестинця в Єрихоні та бедуїна в Негеві.

Ізраїльські військові заявили, що дадуть відповідь на ракетний удар з Ірану, коли вважатимуть за потрібне.

Реакція країн на ракетні атаки Ірану на Ізраїль

Прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер засудив ракетну атаку, назвав це спробою іранського режиму завдати шкоди невинним ізраїльтянам і ескалацією небезпечної ситуації на Близькому Сході, повідомляє CNN.

Анналена Бербок, очільниця МЗС Німеччини, також засудила напад Ірану на Ізраїль.

– Ми рішуче застерегли Іран від цієї небезпечної ескалації. Іран повинен негайно припинити напад. Він веде регіон далі в прірву, – заявила Бербок.

Прем’єр-міністр Франції Мішель Барньє також назвав атаку Ірану та Ізраїль надзвичайно серйозною ситуацією на Близькому Сході.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Жозеп Боррель, високий представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки, попередив, що небезпечний цикл атак і дій у відповідь перебуває у стадії становлення і ризикує вийти з-під контролю. За його словами, ЄС готовий зробити свій внесок у запобігання регіональній війні.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-02 07:25:03