Львівський портал

Іран атакував Ізраїль понад 100 ракетами: що відомо

У вівторок вночі, 1 жовтня, Іран здійснив масований ракетний обстріл по території Ізраїлю, запустивши 180 балістичних ракет, передає Львівський портал.

За даними The Times of Israel, цілями удару стали повітряні та радарні бази, а також об’єкти безпеки Ізраїлю. Відразу після початку обстрілу сирени пролунали по всій країні.

У результаті ракетної атаки, двоє людей отримали легкі поранення уламками в Тель-Авіві, кілька інших постраждали під час евакуації в укриття та від панічних нападів.

Повітряний простір Ізраїлю був тимчасово закритий, всі рейси до та з аеропорту Бен-Гуріона перенаправили до інших аеропортів. Водночас Іран призупинив всі польоти у міжнародному аеропорту Тегерана, очікуючи можливої відповіді від Ізраїлю.

За заявою «Революційної гвардії» Ірану, ця атака є відповіддю на вбивство лідерів ХАМАСу та «Хезболли» – Ісмаїла Ганії, Хасана Насралли та Аббаса Нілфорушана. Вони попереджають, що Ізраїль знову стане ціллю, якщо вирішить помститися.

Місія Ірану в ООН також підкреслила, що наступна атака «буде більш нищівною», якщо Ізраїль «наважиться відповісти або вчинить подальші акти зловмисності».

Президент США Джо Байден провів нараду з віцепрезидентом Камалою Гарріс та радниками з питань національної безпеки, щоб обговорити ситуацію. Він доручив військовим США допомогти Ізраїлю захиститися від ракетних атак, зокрема шляхом перехоплення ракет.

Приблизно о 20:30 Армія оборони Ізраїлю дозволила громадянам залишати бомбосховища, заявивши, що загроза нових атак з боку Ірану не виявлена.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Інформація доповнюється…

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-02 08:30:38