Україна і світ

Симоньян, Скабеєва та РПЦ: ПАРЄ закликає до санкцій проти російських пропагандистів

У ПАРЄ 1 жовтня прийняли резолюцію Пропаганда та свобода інформації в Європі, спрямовану на введення санкцій проти кремлівських медіа та визнання РПЦ МП елементом пропаганди РФ.

За відповідний документ проголосувало 117 учасників сесії.

Про це повідомила у своєму Facebook заступник голови Комітету гуманітарної та інформаційної політики, член української делегації у ПАРЄ Євгенія Кравчук.

Санкції проти пропагандистських медіа РФ та РПЦ – рішення ПАРЄ

— Резолюція закріпила, що держави-члени Ради Європи повинні захищатися від усіх форм пропаганди, включаючи пропаганду війни, підбурювання до геноциду та інших міжнародних злочинів, ненависті, тероризму та дискримінації.

До того ж вони мають бути здатні протидіяти та знешкодити пропаганду, що суперечить основним цінностям Європейської конвенції з прав людини, – зазначила депутат.

Так, за словами Кравчук, сьогодні у ПАРЄ закликали:

  • запровадити цільові санкції проти російських ЗМІ, таких як RT та його афілійованих осіб, оскільки їхня діяльність порушує журналістську етику і має розглядатися як загроза національній безпеці держав-членів;
  • запровадити цільові санкції проти пропагандистів, таких як Маргарита Сімоньян, Ольга Скабєєва, Володимир Соловйов та інші, якщо це ще не було зроблено;
  • визнати, що Російська православна церква використовується кремлівським режимом як інструмент російського впливу та пропаганди.

— Злочинна пропаганда Росії є найбільш загрозою для свободи інформації в Європі та за її межами. Ухвалена резолюція – це важливий крок до її викорінення, – резюмувала вона.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Facebook Євгенії Кравчук

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-01 21:36:26