Львівський портал

Ще трьох дітей вдалося повернути в Україну з тимчасово окупованої території

Ще трьох українських дітей вдалося вивезти з тимчасово окупованої території. Про це повідомив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Це стало можливим завдяки благодійній організації Save Ukraine, органам опіки та піклування, а також службі у справах дітей.

На підконтрольну Україні територію повернули опікунську родину, в якій виховуються 3 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Два хлопчики та дівчинка, віком від 11 до 17 років.

Прокудін розповів, що в окупації діти примусово були змушені відвідувати російську школу. За відмову матері погрожували, що заберуть дітей. Через тиск і переслідування росіян, родина майже не виходила з дому і жила в постійному стресі.

Тепер жінку з дітьми чекає реабілітація. Вони перебувають у безпечному місці, де отримують необхідну медичну та психологічну допомогу.

За даними Прокудіна, загалом з початку 2024 року на підконтрольну Україні територію вдалось повернути 38 дітей із Херсонської області.

Зазначимо, що за офіційними даними правоохоронців станом на 16 грудня росіяни депортували або насильно вивезли з України 19 546 дітей. Втім реальна кількість може сягати і до 300 тисяч дітей.

На початку вересня уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що за підтвердженими даними у Росії всиновили 386 українських дітей, яких примусово вивезли на територію РФ.

Водночас західні ЗМІ нещодавно повідомили, що після місяців таємних переговорів між Києвом та Москвою Росія погодилась повернути Україні перших чотирьох депортованих дітей. Це мають робити за посередництва Катару.

Як повідомляв Львівський портал, навесні Міжнародний кримінальний суд в Гаазі видав ордер на арешт президента РФ Владіміра Путіна як підозрюваного у незаконній депортації дітей з України. Це означає, що за межами Росії, у 123 країнах МКС, його мають заарештувати та передати до суду.

Разом із диктатором у справі фігурує й уповноважена з прав дитини РФ Марія Львова-Бєлова. Міжнародний кримінальний суд також видав ордер на її арешт.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-03-14 12:49:03

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин