Україна і світ

Серед цілей був Трамп: у США пакистанця підозрюють у підготовці вбивств політиків

У США звинуватили пакистанця, який має зв’язки з Іраном, у спробі вбивства американських політиків, серед яких був експрезидент Дональд Трамп. 

Про це повідомляють CNN та Bloomberg.

У США пакистанця підозрюють у підготовці убивств політиків

Ця справа спонукала уряд США посилити охорону Дональда Трампа та інших посадових осіб.

Зараз дивляться

Слідчі ФБР вважають, що цілями були Трамп та інші чинні й колишні урядовці США. 

Федеральні прокурори заявили, що 46-річний Асіф Мерчант організував змову з метою вбивства невідомого політика або урядовців США на американській території.   

У кримінальному позові, поданому до федерального суду в Брукліні, зазначається, що провівши деякий час в Ірані, Мерчант у квітні приїхав до США з Пакистану та зв’язався з людиною, яка, як він вважав, могла б допомогти йому реалізувати змову. 

Експрезидент Дональд Трамп був однією з тих осіб, яких Мерчант розглядав як можливу ціль. Про це розповіла особа знайома з цією справою, яка говорила на умовах анонімності, оскільки справа не є публічною.  

Одначе, немає жодних доказів того, що план Мерчанта мав якийсь зв’язок із замахом на Трампа в Батлері, штат Пенсильванія. 

Що відомо про плани пакистанця щодо вбивства урядовців та політиків США

Міністерство закордонних справ Пакистану заявило, що підтримує зв’язок з  представниками США щодо цієї справи і чекає на подальші подробиці. Представництво Ірану в ООН заявило, що не отримувало жодних звітів з цього приводу від уряду США.  

Мерчант вперше з’явився в суді перед суддею Лоїс Блум у Брукліні, яка постановила утримувати його під вартою без права на заставу, заявивши, що він становить серйозну загрозу для США і є ризик втечі з країни. 

Прокуратура заявила, що Мерчант був заарештований 12 липня під час підготовки до виїзду зі Сполучених Штатів, невдовзі після того, як він зустрівся з імовірними вбивцями, які, як він вважав, скоїли вбивства, але насправді були співробітниками правоохоронних органів під прикриттям. 

Згідно з судовими документами, Мерчант сказав, що він хотів націлитися на осіб у Сполучених Штатах, які “шкодять Пакистану та світу, мусульманському світу”, додавши, що “це не просто нормальні люди”. 

За словами прокурорів, у межах змови Мерчант шукав чоловіків для вчинення справжніх вбивств, жінку для розвідки та близько 25 осіб, які могли б протестувати, щоб відволікти увагу після вбивства. 

Мерчант планував покинути країну до вбивства, але був заарештований до того, як він встиг виїхати. 

Змова, розкрита прокурорами США у вівторок, доповнює список детальних планів Ірану нібито вбити Трампа, який зростає, за словами представників національної безпеки. 

Уряд США неодноразово висловлював занепокоєння, що Іран може спробувати помститися за удар американського безпілотника у 2020 році, який убив генерала Касема Сулеймані, старшого генерала Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР), намагаючись убити Трампа або його колишніх радників. 

Джерело: CNN, Bloomberg

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-07 10:33:05