Україна і світ

Серед багатих англомовних країн: у США найнижча тривалість життя Команда вчених Університету штату Пенсільванія під час дослідження показала, що в американців найнижча тривалість життя серед жителів аналогічних за рівнем доходів англомовних країн. 15 Серпня, 15:41


Команда вчених Університету штату Пенсільванія під час дослідження показала, що в американців найнижча тривалість життя серед жителів аналогічних за рівнем доходів англомовних країн.

Показники в шести країнах

Учені порівняли показники смертності з 1990 до 2019 року в шести англомовних країнах і виявили, що жителі Канади, Ірландії, Великої Британії, Австралії та Нової Зеландії в середньому живуть довше, ніж громадяни США.

У США середня тривалість життя чоловіків становить 76,5 років, жінок – близько 81,5 років. В Австралії жінки живуть майже на чотири роки, а чоловіки – на п’ять років більше.

Зараз дивляться

Дослідження також показало, що чоловіки та жінки в Каліфорнії та на Гаваях живуть довше, ніж інші американці, хоча все одно не так довго, як австралійці, тоді як тривалість життя людей на південному сході країни значно нижча за середній показник у США (72,6 року для жінок, 69,3 року для чоловіків).

Причини низької тривалості життя

Автори дослідження пояснюють нижчі показники тим, що серед молодих американців більше смертей від причин, яким можна запобігти, як-от передозування наркотиків, убивства та автомобільні аварії, ніж в інших країнах.

Серед американців середнього віку вищий рівень смертності від серцево-судинних захворювань.

На відміну від США, в інших англомовних країнах діють суворі закони про зброю, менше курців і надається загальна охорона здоров’я, що може призвести до кращих результатів.

Є до чого прагнути

– Один з уроків, який американці можуть засвоїти щодо тривалості життя, полягає в тому, де знаходиться межа найкращих показників, – сказала доцентка кафедри соціології та демографії в Університеті штату Пенсільванія Джессіка Хо.

За її словами, це дослідження показує, до чого жителі США можуть прагнути. Головне знати, що зростання тривалості життя насправді досяжне, тому що інші великі країни вже зробили це.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-15 15:51:05