Україна і світ

Салат з баклажанів на зиму: рецепт приготування покроково

Не знаєте, що приготувати з овочів в заготівлю? Пропонуємо рецепт салату з баклажанів на зиму. Це чудова варіація овочевого салату, яку можна подати до будь-якого гарніру або й просто вживати, намастивши на хліб.

Смачний салат з баклажанів на зиму: рецепт

Використовуйте молоді баклажани без пошкоджень та гіркоти. Це забезпечить ніжний смак заготівлі. Не переварюйте овочі. Так вони можу втратити свою структуру, корисні речовини та смак.

Інгредієнти на банку об’ємом 700 мл:

  • баклажани – 4 шт.
  • морква яскрава, солодка – 2 шт.
  • цибуля – 2 шт.
  • помідори мясисті, соковиті – 2 шт.
  • часник – 3 великі зубки
  • сіль – до смаку
  • цукор – 1 ч. л. чи до смаку
  • олія – 80 мл
  • оцет 9% – 2 ст. л.
  • горошини духмяного перцю – 3-5 шт.

Салат із баклажанів рецепт на зиму покроково:

  1. Усі овочі гарно миємо та чистимо. Баклажани чистимо та нарізаємо кубиками. Моркву натираємо. Цибулю нарізаємо кубиками. Помідори обдаємо гарячою водою і чистимо від шкірки, потім нарізаємо кубиками. Часник чистимо та пропускаємо через прес чи натираємо на дрібній тертці.
  2. У пательні розігріваємо олію, викладаємо цибулю з морквою і смажимо 10 хвилин.
  3. Додаємо до смажених овочів баклажани і смажимо ще 10 хвилин.
  4. Наприкінці приготування додаємо помідори, часник і усі спеції. Перемішуємо і готуємо ще 10 хвилин.
  5. Вливаємо оцет, перемішуємо і на великому вогні доводимо до кипіння.
  6. Каструлю з салатом з баклажанів знімаємо з вогню.
  7. У стерилізовані банки викладаємо овочі та відразу закатуємо стерилізованими кришками.

Рецепт салату з баклажанів на зиму не складний. Після охолодження зберігаємо закуску у прохолодному місці.

Зараз дивляться

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-01 13:48:04