Україна і світ

Росіяни почали частіше вбивати військовополонених та застосовувати хімзброю – ISW

Фото: Depositphotos

Останнім часом армія Росії дедалі частіше порушує Женевську конвенцію та Конвенцію про заборону хімічної зброї. Це пов’язано зі збільшення кількості страт українських полонених та використання хімічної зброї.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

РФ систематично страчує  військовополонених

21 жовтня офіційні особи України повідомили про факт страти двох беззбройних українських полонених поблизу міста Селидове на Донеччині. 18 жовтня окупанти впритул розстріляли військових зі стрілецької зброї.

Фахівці ISW наголошують, що це не поодинокий випадок, і такі злочини з боку Росії є систематичними. Вони наголосили, що це є порушенням Женевської конвенції про військовополонених, яка забороняє страчувати полонених.

– Очевидне систематичне вчинення воєнних злочинів на всьому полі бойових дій свідчить про те, що у російських військових низький рівень дисципліни, а російське командування не робить нічого, щоб запобігти участі своїх підлеглих у такій злочинній поведінці, або, можливо, навіть заохочує їх до цього, – йдеться у звіті ISW.

Крім того, проти українських захисників росіяни застосовують хімічну речовину хлорпікрин, яка пошкоджує легені. Відеозапис про її застосування опублікував російський військовий блогер 20 жовтня.

Раніше в Україні повідомляли про те, що ворог все частіше оснащує гранати хлорпікрином, хоча це порушує Конвенцію про заборону хімічної зброї, яку підписала Росія.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Додамо, що на Бахмутському напрямку російські окупанти розстріляли українського військового. В Донецькій обласній прокуратурі зазначили, що захисник, ймовірно, був поранений.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-22 11:01:29