Україна і світ

Росіяни не узгодили версії подій у Курській області – ISW

У Росії помітили розбіжності між версіями місцевої влади Курської області та Міністерства оборони про те, що відбувається у регіоні. Російські окупанти наводили суперечливі заяви.

Що відбувається у Курській області

За повідомленням американського Інституту вивчення війни (ISW), губернатор Олексій Смирнов і російські воєнні блогери попередили, що тривають бойові дії у прикордонних районах Суджанського і Коренєвського районів Курської області РФ.

Проте у Міністерстві оборони РФ та російській ФСБ почали стверджувати, що нібито відбито спроби прориву.

Зараз дивляться

Вранці 6 серпня українські сили здійснили серію рейдів через кордон у Курську область, повідомляли російські ЗМІ. За версією джерел РФ, нібито був наступ на російські позиції поблизу Миколаєво-Дар’їно та Олешня.

Згідно з оприлюдненими геолокаційними кадрами, у Курській області помітили пошкоджену і покинуту бронетехніку неподалік Любимівки.

Пропагандисти заявляють, що на кадрах нібито українська техніка. Проте в американському Інституті з вивчення війни (ISW) не можуть підтвердити чи спростувати цю заяву.

Що відповіли у Міноборони Росії

У Міністерстві оборони РФ заявили, що нібито російські резервні сили відповіли на нібито українські рейди.

В одному з російських джерел зазначили, що частини чеченського спецпідрозділу Ахмат відбивали рейди, проте в ISW не можуть перевірити цю інформацію.

Згідно з заявою Міноборони РФ, російські війська нібито знищили 16 українських бронемашин під час рейдів та завдали ударів у відповідь по позиціях Сил оборони у Сумській області.

Фото: Google Maps

Вранці 6 серпня з’явилися повідомлення про бої у Курській області на кордоні з Росією. Україну звинуватили у прориві кордону, але у Генеральному штабі ЗСУ офіційно не коментували інформацію.


Фото: Міноборони РФ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-07 10:24:08