Україна і світ

Росія відправляє у бої африканських студентів

РФ відправляє на війну в Україні молодих африканців, зокрема, погрожуючи в іншому випадку депортувати їх із РФ.

Про це повідомив Bloomberg із посиланням на європейських посадовців та українського високопосадовця.

Наголошується, що Кремль змусив тисячі мігрантів та іноземних студентів воювати проти України, додавши живу силу для наступу на Харківщині.

Зараз дивляться

РФ “мотивує” африканських студентів воювати

Російські чиновники все частіше погрожують не продовжувати візи африканським студентам та молодим робітникам, якщо вони відмовляться приєднатися до окупаційної армії.

Як повідомив один із європейських чиновників, Москва також вербує засуджених зі своїх в’язниць, а деяких африканців, які перебувають у Росії за робочими візами, затримують та змушують обирати між депортацією та участю у бойових діях. Водночас, деякі з цих людей змогли підкупити російських чиновників, щоб залишитися в країні і уникнути військової служби.

За словами іншого європейського чиновника, російська практика відправлення мігрантів та студентів у бій під примусом розпочалася ще на початку війни. Ці війська зазнають особливо високих втрат, оскільки їх все частіше залучають до ризикованих наступальних маневрів для захисту підготовлених підрозділів.

Український чиновник заявив, що серед полонених, яких Україна захопила на полі бою, зросла кількість іноземних бійців. Особливо часто серед них зустрічаються африканці та непальці.

Як зазначає українська розвідка, РФ вербує іноземних найманців щонайменше у 21 країні, у тому числі у кількох країнах Африки. Кампанії з вербування в армію пропонують вигідні бонуси під час підписання контракту та зарплати для тих, хто піде служити.

Ворог також націлений на мігрантів та студентів, які раніше шукали роботу в Росії, а в деяких випадках заманюють людей обіцянками прибуткової роботи, перш ніж змусити їх пройти підготовку та вирушити на фронт.

Bloomberg зазначає, що здатність Росії мобілізувати значно більшу кількість військ може стати важливим чинником у війні проти України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-09 17:48:36

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин