Україна і світ

Росія почала постачання сучасних радарів і засобів ППО Ірану – NYT

Фото: Факти ICTV

Тегеран звернувся до Москви за передовими системами протиповітряної оборони на фоні можливої ​​війни з Ізраїлем.

Про це повідомляє The New York Times, посилаючись на два іранські джерела, одне з яких є членом Корпусу вартових ісламської революції (КСІР).

Так, ексглава російського Міноборони Сергій Шойгу 5 серпня прибув до Ірану для зустрічі з новим президентом Масудом Пезешкіаном та начальником генштабу збройних сил бригадним генералом Мохаммадом Багері.

Зараз дивляться

Після цієї зустрічі, як повідомляє видання, Москва вже розпочала постачання сучасних радарів та засобів ППО Тегерану.

Водночас глави МЗС у рамках G7 та Верховний представник ЄС із зовнішньої та політики безпеки Жозеп Боррель напередодні висловили глибоке занепокоєння у зв’язку зі зростанням напруженості на Близькому Сході, здатне “розпалити масштабніший конфлікт у регіоні”.

Іран загрожує Ізраїлю війною – що відомо

31 липня угруповання ХАМАС заявило про загибель свого лідера Ісмаїла Ганії та одного з його охоронців.

Іран одразу звинуватив у смерті лідера терористів Армію оборони Ізраїлю, водночас офіційний Єрусалим свою причетність ні підтвердив, ні спростував.

За даними ЗМІ, лідер Ірану аятола Алі Хаменеї заявив, що помста за Ганію – прямий обов’язок мусульман, оскільки Ізраїль підготував ґрунт для суворого покарання.

На тлі ескалації на близькосхідному регіоні президент США Джо Байден оголосив зустріч із командою з нацбезпеки, а американський військовий флот розгорнули у Середземному морі.


Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-06 21:11:08