Львівський портал

Росія готується на початку червня мобілізувати 300 тисяч військових, – Зеленський

Росія на 1 червня готує додаткову мобілізацію 300 тисяч своїх військовослужбовців. Про це заявив президент України Володимир Зеленський, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Можу сказати, що на 1 червня Росія готує мобілізацію 300 тисяч додаткових військових», – заявив Зеленський на пресконференції з президентом Фінляндії в Києві 3 квітня.

Відповідаючи на запитання журналістів про те, яку кількість чоловіків мобілізують в українську армію цього року, глава держави зазначив, що «пів мільйона нам не потрібно».

«Що стосується окремої кількості людей, які будуть мобілізовані, не можу сказати… Пів мільйона нам не потрібно», – сказав Володимир Зеленський.

Президент подякував головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському за проведений аудит в армії і таким чином знайшов сили всередині армії, тож «відповідна кількість тих, хто не був на фронті, буде на фронті».

Як повідомляв Львівський портал, нещодавно Володимир Зеленський заявив, що Кремль готує новий наступ у травні-червні. Україна готується і розробляє власний план дій.

Аналітики Інституту вивчення війни припускають, що масштабний наступ наприкінці весни чи влітку Росія може зосередити на заході Донецької області, адже війська РФ зможуть наступати лише на одному оперативному напрямку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-04-03 14:57:21

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин