Україна і світ

Радбез ООН, відкриття саміту НАТО та вибухи в Одесі: головні події ночі 10 липня

Вночі 10 липня Росія вкотре атакувала ряд областей України дронами Шахед. Зокрема під ранок ППО збивала безпілотники над Одесою.

А у Вашингтоні відбулось термінове засідання Радбезу ООН після ударів РФ по Україні 8 липня, а також відкрився саміт НАТО, на якому президент США Джо Байден оголосив про передачу Україні додаткової системи Patriot та інших систем ППО від союзників.

Детальніше про головні події ночі 10 липня – у добірці від Фактів ICTV.

Зараз дивляться

Засідання Радбезу ООН після удару РФ по Україні 8 липня

Після масованого ракетного удару Росії по Україні 8 липня у Вашингтоні відбулось термінове засідання Ради безпеки ООН, ініційоване Києвом.

Головною темою стали удари саме по дитячій лікарні Охматдит, а також по інших цивільних українських об’єктах, наслідком яких є десятки жертв та сотні постраждалих.

Росія намагався зірвати участь України в Радбезі ООН, проте на ньому все ж виступив директор Охматдиту Володимир Жовнір, який розповів про жахливі наслідки воєнного злочину РФ.

Відкриття саміту НАТО та посилення ППО України

На відкритті саміту НАТО у Вашингтоні президент США Джо Байден оголосив про передання Україні додаткової батареї Patriot, а також анонсував інші поставки для посилення нашої ППО.

За його словами, союзники по НАТО надішлють в Україну п’ять систем ППО великої дальності.

Зокрема, США, Німеччина та Румунія нададуть додаткові Patriot, а Нідерланди та інші країни – компоненти ЗРК для створення ще однієї батареї. Італія надасть систему ППО SAMP-T.

Канада, Норвегія, Іспанія та Британія – системи ППО NASAMS, HAWK, IRIS T-SLM, IRIS T-SLS і Gepards.

Вибухи в Одесі

Мер міста Геннадій Труханов повідомив про вибухи в місті близько четвертої години ранку.

Перед цим у Повітряних силах ЗСУ заявили про ворожий БпЛА поблизу Одеської області, по якому відпрацювали сили ППО.

Ракетний удар по Києву 8 липня: рятувальні роботи завершено

Станом на ранок 10 липня аварійно-рятувальні та відновлювальні роботи в Києві після масованого ракетного удару РФ по столиці 8 липня завершено.

За останніми даними ДСНС, у Києві загинуло 33 особи, зокрема 5 дітей. Ще 121 людину травмовано, серед них – 10 дітей. Врятувати вдалося 11 осіб.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 868-му добу. За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-10 07:55:06