Україна і світ

Операція ГУР: виведено з ладу російський корабель Александр Обухов

Внаслідок успішної операції Головного управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР), черговий російський військовий корабель зазнав серйозних пошкоджень. Цього разу мішенню став тральщик Балтійського флоту РФ Александр Обухов.

ГУР вивели з ладу російський корабель

Корабель базувався у місті Балтійськ і був готовий до бойового чергування, але його виведено з ладу через значні технічні проблеми. За офіційною інформацією ГУР, у газоході тральщика з’явився отвір, через який до двигуна потрапила вода.

Це призвело до серйозних пошкоджень ключової установки ― двигуна М-503. Такий вид ремонту є технічно складним та дороговартісним. До того ж  деталь є дефіцитною.

― Обухов захлинувся ― черговий російський корабель виведено з ладу, ― йдеться у повідомленні ГУР.

Зазначається, що у липні 2024 року корабель проходив плановий ремонт у Санкт-Петербурзі. Тепер через пошкодження судно знову змушене стати на капітальний ремонт.

В ГУР нагадали, що у квітні поточного року вдалося вивести з ладу ракетний катер Серпухов. Тому Обухов став другим знешкодженим кораблем Балтійського флоту Росії.

Тральщик Александр Обухов: що відомо

Тральщик Олександр Обухов є частиною російського Балтійського флоту та належить до класу Александрит, проєкт 12700. Він був введений в експлуатацію у 2016 році й збудований зі склопластику.

Довжина корабля складає 61 метр, а його водотоннажність сягає близько 890 тонн.

Основне завдання корабля — виявлення й знешкодження мін за допомогою сучасного гідроакустичного обладнання та безпілотних підводних апаратів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Міноборони РФ

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-07 17:27:10