Україна і світ

Гарбуз Хоккайдо: найкращі рецепти сучасних страв


Гарбуз Хоккайдо – один з найпопулярніших різновидів гарбуза, який вирізняється яскраво-червоно-помаранчевим кольором та зручним розміром.

Хоккайдо легко впізнати за його округлою формою, невеликим розміром і гладкою їстівною шкіркою, яка, як у кабачка, не потребує очищення перед приготуванням. М’якоть цього гарбуза помаранчева, соковита, з насиченим горіховим смаком.

Найкращі рецепти приготування смачних страв з гарбуза Хоккайдо – читайте в матеріалі.

Гарбуз Хоккайдо: рецепти

Гарбуз Хоккайдо – універсальний продукт, який можна використовувати для приготування багатьох страв.

Він підходить для запікання, смаження, приготування на пару чи варіння.

Перед тим, як почати готувати, помийте гарбуз, розріжте його навпіл, видаліть насіння, а потім наріжте м’якоть кубиками. Шкірка гарбуза також їстівна, тому її не обов’язково знімати, що спрощує процес приготування.

А ще, цей гарбуз можна вживати сирим, додаючи в салати для свіжого та незвичайного смаку.

Крім того, готовий гарбуз можна заморожувати, що робить його зручним варіантом для приготування страв взимку.

Запечений гарбуз з індичкою та грибами

Ця страва поєднує ніжність індички, вершковий смак сиру і ароматні гриби, створюючи апетитний шедевр.

Інгредієнти:

  • гарбуз Хоккайдо – 1-2 шт.
  • філе індички – 300 г
  • вершковий сир (наприклад, Філадельфія або можна замінити плавленим сиром) – 200 г
  • печериці свіжі – 300 г
  • цибуля – 2 шт.
  • горіхи волоські чи до вашого смаку – 50 г
  • сіль, мелений чорний перець – до смаку
  • мускатний горіх – 1/2 ч. л.
  • часник гранульований – дрібка
  • олія – для смаження
  • зелень – для прикрашання

Приготування:

  1. Підготовлений гарбуз (без верхівки) викладаємо на у форму чи на деко і запікаємо за 180 градусів 25 хвилин.
  2. На розігрітій олії смажимо нарізане кубиками філе індички 5 хвилин. Додаємо нарізану кубиками цибулю і смажимо ще близько 7 хвилин.
  3. Потім викладаємо до філе з цибулею нарізані пластинками гриби і готуємо ще 7 хвилин. Наприкінці приготування солимо, перчимо, посипаємо мускатним горіхом та гранульованим часником.
  4. Коли гарбуз буде готовий, солимо і перчимо його всередині та змащуємо вершковим сиром (близько 50 г).
  5. Викладаємо смажені інгредієнти та нарізані горіхи. Розкладаємо і злегка перемішуємо вершковий сир.
  6. Накриваємо гарбуза зрізаною верхівкою і запікаємо ще 35 хвилин.

Подаємо страву гарячою чи теплою, прикрасивши зеленню. Смачного!

Гарбузовий суп-пюре

Цей гарбуз ідеально підходить для приготування крем-супів. Замість бульйонних кубиків можна взяти готового 1 л курячого бульйону.

Гарбузовий суп

Depositphotos

Інгредієнти:

  • вода – 1 л
  • м’якоть гарбуза – 700 г
  • вершки рідкі – 250 мл
  • бульйонні кубики – 2-3 шт.
  • цибуля – 2 шт.
  • картоплина – 1 шт.
  • морква – 2 шт.
  • сіль та спеції – до смаку

Приготування:

  • Почищений гарбуз нарізаємо.
  • Моркву натираємо на терці.
  • Цибулю нарізаємо кубиками.

Продовження рецепта тут.

Гарбузовий пиріг: рецепт

Готується пиріг з гарбузом дуже просто. А смак – неймовірний.

Як приготувати гарбузовий пиріг: рецепт

Інгредієнти:

Для тіста потрібно:

  • борошно – 250 г
  • вершкове масло – 125 г
  • яйце – 1 шт.
  • цукор – 1 ст. л.
  • сіль – 1 дрібка

Для начинки беремо:

  • гарбузове пюре – 500 г
  • яйця – 2 шт.
  • цукор – 200 г
  • кориця – 1 ст. л.
  • імбир мелений – 1/2 ч. л.
  • сіль – 1/4 ч. л.
  • молоко або не жирні вершки – 250 мл

Приготування:

  1. У великій мисці змішуємо борошно, цукор і сіль. Додаємо нарізане кубиками масло та розтираємо до крихти.
  2. Вбиваємо яйця та перемішуємо.

Продовження рецепта тут.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-07 18:18:11