Україна і світ

Унікальне досягнення: Роналду першим в історії забив у 600 матчах

Фото: Getty Images

Форвард збірної Португалії та саудівського клубу Аль-Наср Криштіану Роналду встановив чергове бомбардирське досягнення. Він став першим футболістом, який відзначився голом у 600 матчах.

У матчі проти Аль-Наср – Аль-Оруба у шостому турі чемпіонату Саудівської Аравії став для португальця 600-м, в якому він забив. Його ж команда здобула перемогу з рахунком 3:0.

Криштіану Роналду забив у 600 матчах

Міжнародна федерація футбольної статистики (IFFHS) повідомила, що 39-річний Роналду став першим футболістом, кому вдалося забити у 600 матчах на професійному рівні.

Він встановив це досягнення 5 жовтня, відзначивсь з пенальті у ворота Аль-Оруба.

Згідно зі статистикою, Криштіану відзначився одним голом у 374 матчах, дублем – у 160 іграх, а хет-триком – у 55 зустрічах. Ще в дев’яти матчах Роналду оформив покер, а п’ятьма голами – у двох іграх за кар’єру.

Другим у цьому рейтингу йде аргентинець Ліонель Мессі, який відзначився голами у 556 матчах.

Трійку замикає колишній бразильський футболіст Ромаріу (479). Із чинних футболістів у п’ятірці також поляк Роберт Левандовські, який забивав у 443 іграх.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Загалом забитий м’яч у ворота Аль-Оруба став для Роналду 905-м у кар’єрі. Свій ювілейний, 900-й гол, Криштіану забив за збірну Португалії у матчі проти Хорватії в Лізі націй.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-07 18:02:32