Львівський портал

Україна не продовжить угоду з транзиту російського газу, – Шмигаль

Україна не буде продовжувати угоду з транзиту російського газу після завершення строку її дії. Про це повідомив голова уряду України Денис Шмигаль під час спільної пресконференції з прем’єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо.

Стратегічна мета України – накласти санкції на російську газову молекулу, позбавити кремль прибутків від продажу вуглеводнів, за які агресор фінансує війну.

«Ми закликаємо усі країни Європи до повної відмови від нафти та газу з рф. Розуміємо гостру залежність деяких держав, зокрема Словаччини, від цього ресурсу. Але розраховуємо на  поступову диверсифікацію поставок», – наголосив Шмигаль.

Водночас Україна готова і надалі виконувати свої зобов’язання відповідно до угоди про асоціацію з Євросоюзом та договору до Енергетичної Хартії.

Нагадаємо, 7 жовтня прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо під час зустрічі з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем заявив, що Словаччина надаватиме Україні аварійні поставки електроенергії у разі блекауту.

Також в енергетичній сфері Україна та Словаччина реалізують амбітний спільний проєкт із модернізації електричного інтерконектора «Мукачево – Вельке Капушани».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Telegram/Денис Шмигаль

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-07 17:32:50